2 Şubat 2017 Perşembe 11:34

AKUT Spor Kulübü Kış Dağcılığı Eğitimi (7-8 Ocak)

AKUT Spor Kulübü Dağcılık Branşı tarafından 7-8 Ocak tarihlerinde Bursa Uludağ’da “Kış Dağcılığı Eğitimi” gerçekleştirildi.

Eğitime katılan dört sporcumuz, dağcılık sporunu yoğun kış şartlarında gerçekleştirirken karşılaşabilecekleri risklere karşı hayatta kalma konusunda, toplam 24 saat süren zorlu bir eğitim aldılar.

Eğitimi başarıyla tamamlayan gönüllülerimiz Cem Akkurt, Murat Başlı, Görkem Kol ve Durukan Duru’yu tebrik ederiz.
 



AKUT Eskişehir Kış Arama Kurtarma Tatbikatı (15 Ocak)

                  

AFAD Eskişehir’in önderliğinde düzenlenen “Kış Arama-Kurtarma Tatbikatı” başarıyla noktalandı. AKUT Eskişehir ekibinden 18 gönüllümüzün K9 Köpekli Arama birimimizden iki arama köpeğimiz ile birlikte katıldığı tatbikatta, ekiplerin koordineli şekilde çalışabilmesi ve kazazedeye en hızlı şekilde ulaşılabilmesi için birçok uygulama gerçekleştirildi.

UMKE, Kızılay, JAK, DAK ekiplerinin de katıldığı tatbikata ev sahipliği yapan AFAD Eskişehir ekibine teşekkürlerimizi iletiriz.  

 

 

AKUT İstanbul Uygulamalı Pusula Eğitimi (28-29 Ocak)

AKUT İstanbul ekibinden 45’i kursiyer 8’i eğitmen, 53 gönüllümüzün katıldığı “Uygulamalı Pusula” eğitimi Kırklareli’de gerçekleştirildi.
Teorik kısmı geçtiğimiz haftalarda AKUT Genel Merkez’de tamamlanan eğitimin uygulama kısmı toplam 24 saat sürdü.

Özellikle doğa operasyonlarında pusula, GPS gibi cihazlardan faydalanmanın önemini vurgulayan AKUT İstanbul Eğitim Bölümü Sorumlusu Serkan Kaya, eğitimin yıl içinde farklı coğrafi koşullarda tekrarlanacağını dile getirdi.

 



AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER