2 Şubat 2017 Perşembe 11:43

AKUT Bursa Kar Kurtarma ve Lojistik Destek (7 Ocak)

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa-İzmir karayolunda ulaşımda sıkıntılar yaşandı ve 40 kilometreyi aşan araç kuyruğu oluştu. Kardan kapanan yolda mahsur kalan vatandaşlarımızın yardım çağrısı üzerine AKUT Bursa ekibimiz operasyon düzenledi. Gönüllülerimiz iki ayrı ekip oluşturarak mahsur kalan vatandaşlarımıza lojistik ve tıbbi destek verdi. Ekibimiz, rahatsızlanan hamile bir kadını da ATV aracı ile sağlık ekiplerine ulaştırdı.
 


AKUT İstanbul Kar Kurtarma ve Lojistik Destek (7-8 Ocak)

AKUT İstanbul ekibimiz, 7-8 Ocak tarihlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle hava muhalefetinin yoğun olarak yaşandığı Hadımköy, Arnavutköy, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Anadolu Yakası gidiş istikameti, Belgrad Ormanı, Çatalca ve Büyükçekmece’de, mahsur kalan birçok vatandaşımızın yardım çağrısına cevap verdi.

55 saat boyunca acil durum konumunda olan AKUT İstanbul ekibimiz, Genel Merkez’de 13, sahada 12 gönüllüsü ile vatandaşlarımızın yardımına koştu. Gönüllülerimiz toplam 10 farklı olaya müdahale ederek 20 kişinin güvenli bölgelere naklini sağladı.AKUT İstanbul ekibimiz, 7-8 Ocak tarihlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle hava muhalefetinin yoğun olarak yaşandığı Hadımköy, Arnavutköy, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Anadolu Yakası gidiş istikameti, Belgrad Ormanı, Çatalca ve Büyükçekmece’de, mahsur kalan birçok vatandaşımızın yardım çağrısına cevap verdi.

80 kişilik dizi ekibinin mahsur kaldıkları Belgrad Ormanı’ndan kurtarılma çalışmasında JAK ekibine destek veren gönüllülerimiz, Çatalca Yassıören'de mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı, kara saplanan 4 araca yardım etti. Bu çalışmalar sırasında, donmak üzereyken rastlanan 2 sokak köpeği belediye ekiplerine teslim edildi. 30'u aşkın vatandaşa telefonla bilgi aktarımında bulunuldu.
 

AKUT Marmaris Hayvan Kurtarma (27 Ocak)

AKUT Marmaris ekibimiz, Muğla Yılanlı Dağı'nda bir keçinin sarp kayalıklarda mahsur kaldığı ihbarını aldı. Ekibimiz keçiyi kayalıklardan kurtarmak için operasyon düzenledi. 7 gönüllümüzün katıldığı operasyonda ip teknikleri kullanıldı. 5 saat süren zorlu çalışmanın ardından keçi mahsur kaldığı yerden kurtarılarak sahibine teslim edildi.
 

AKUT Bingöl Kar Kurtarma (30 Ocak)

AKUT Bingöl ekibimizi arayan vatandaşlar, yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl Merkez Gökdere Köyü’nde rahatsızlanan bir vatandaşımızın sağlık ekiplerine ulaştırılamadığı bilgisini iletti. Hasta vatandaşımızı sağlık kuruluşuna ulaştırmak için ekibimizden 3 gönüllümüz operasyon düzenledi. Ekibimiz kar motoru ile köye ulaşarak ayağından rahatsız olan vatandaşımızı sağlık ekiplerine teslim etti.

 

AKUT, kurulduğu günden bugüne dek, tamamını KARŞILIKSIZ YARDIMSEVERLİK ve GÖNÜLLÜLÜK ilkeleri ile gerçekleştirdiği 2.359 operasyonda 2.438 kişiyi ve 1.063 hayvanı kurtarmıştır.  


AKUT Basın İlişkileri Birimi 


DESTEK VERENLER