3 Şubat 2017 Cuma 17:53

Yunanistan Başkonsolosu'na Ziyaret...

                   

AKUT Genel Başkanı Saydun  Gökşin, 2 Şubat tarihinde Yunanistan Başkonsolosu Avengelos Sekeris'le bir görüşme gerçekleştirdi. Yunanistan'ın Beyoğlu, İstiklal Caddesi'nde bulunan konsolosluk binasında yapılan görüşmede, Konsolos Danai Vasilaki, Bilgi Teknolojileri Uzmanı Sotiris Nikolakakos ile AKUT Denetleme Kurulu üyeleri Mahmut Çelik ve Murat Bakan da  hazır bulundu.

Görüşmede tarihi bir yapı olan konsolosluk binasının deprem sonucu hasar görmesi durumunda yapılacaklar konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Acil durumlarda personelin tahliyesi, toplanma bölgeleri, ilçe belediyesinde olması muhtemel acil eylem planlarıyla binanın risk analizinin yapılmasıyla ilgili konular ele alındı.

Tarihi bölgede çok sayıda konsolosluk binasının bulunması nedeniyle, ortak olan bu sorunların görüşülmesi için ortak platform oluşturulması, bu platformda acil durum ve afetlerde hem konsolosluk  çalışanları hem de ülkemizde bulunan yabancı ülke vatandaşları için alınacak önleyici tedbirlerin paylaşılması için çalışma yapılmasına karar verildi.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi  


DESTEK VERENLER