31 Mart 2017 Cuma 17:32

Kentsel  Arama-Kurtarma Eğitimi (04-05 Mart)

Ataşehir'de bulunan AKUT İskender Iğdır Lojistik Merkezi'nde gerçekleşen ve 2 gün süren teorik Kentsel Arama-Kurtarma  1.seviye eğitiminin ardından uygulamalı eğitimimiz 4 Mart'ta Kocaeli Üniv. Arslanbey Meslek Yüksek Okulu eğitim alanında AKUT'un eğitmen kadrosunca gerçekleştirildi. AKUT İstanbul ve AKUT Kocaeli ekiplerinden 32 gönüllümüzün katıldığı eğitimde; enkaz malzemeleri ve enkazda kullanılması gereken malzemeler, enkaza yaklaşma teknikleri, enkaz üzerinde doğru hareketler ve sesli arama üzerine enkaz planlaması, sedyeleme teknikleri, ekipman arıza bakımları ve teçhizatları kullanma teknikleri ile emniyet  kuralları, lojistiğin fonksiyonları ve INSARAG Portfolyosu ile Ekim ayında gireceğimiz yenileme sınavı için planlamaların neler olduğu aktarıldı. 

Eğitimde ayrıca, kapak açma adı verilen yöntemle kazazedeye ulaşma ve kazazedeyi sıkıştığı yerden kurtarma teknikleri  tatbik edildi.

AKUT Denizli Ekibi Arazi Arama-Kurtarma Eğitimi (11-12 Mart)

 AKUT  Denizli ekibimiz, 18 gönüllümüzle beraber 11-12 Mart 2017 tarihinde Arazi Arama-Kurtarma eğitimi gerçekleştirdi. Arazi şartlarında harita okuma, GPS, pusula kullanımı, arazide arama-kurtarma konuları işlendi. 

Eğitim programı 2 gün sürdü. AKUT gönüllülerinin kamplı şekilde yaptıkları eğitim koordineli bir şekilde gerçekleşti. Sonraki eğitimleri sabırsızlıkla beklediklerini  ifade eden gönüllülerimiz, "umarız eğitimlerimizi gerçek şartlarda kullanmak durumunda kalmayız ama biz her zaman, her şartta, ülkemiz için göreve hazırız" diye konuştular.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER