11 Nisan 2017 Salı 10:52

AKUT Bodrum Ekibi Gönüllüleriyle Binasını Yeniledi
Kürşat Avcı Operasyon ve Eğitim Merkezi Açıldı

Kurulduğu 31 Mayıs 2008 tarihinden bu yana arama-kurtarma ve sosyal sorumluluk projeleriyle faaliyet göstererek Bodrum’a değer katan, ihtiyacı olanlara yardım eli uzatan AKUT Bodrum ekibi yeni binasının açılışını gerçekleştirdi.

9 aydır devam eden çalışmalar ardından 7 Nisan Pazar günü AKUT Bodrum Kürşat Avcı Operasyon ve Eğitim Merkezi’nin açılışına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Askeri Yetkililer, AKUT Onursal Başkanı Ali Nasuh Mahruki, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Saydun Gökşin, AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, AKUT Bodrum ekibi gönüllüleri ve vatandaşlarımız katıldı. Açılışa katılan 40 bağışçıya desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Açılışta konuşma yapan AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, “Yaşanan sel felaketleri ve bundan sonra da yaşanması muhtemel afetler için  bir kriz merkezine, gerek gönüllülerimizin eğitimleri, gerekse halkımızın afetler konularında bilinçlendirilmeleri için bir operasyon ve eğitim merkezine ihtiyaç duyduk” dedi.

İnşaatında sponsorlarımızın ve gönüllülerimizin bizzat çalıştığı, AKUT Bodrum ekibimizin tümüyle kendi imkânları ile hayata geçirdiği binamız, 65 m² lojistik deposu, mutfak, yönetim odası, 80 kişilik konferans-eğitim salonu, afetlerde ve operasyonlarda kriz merkezi altyapısına sahip operasyon odası olmak üzere 315 m² yarı kapalı, 282 m² kapalı alana sahip. Merkez içerisinde ip ve teknik kurtarma için 12 m ve 8,5 m yüksekliğinde iki eğitim kulesi, kentsel arama kurtarma eğitimleri için daralan ve enkaz alanları, kuyu eğitimleri için 4,5 m kuyu eğitim alanı, doğada arama eğitim alanı ve 300 m koşu kondisyon pisti de bulunuyor.

AKUT Bodrum ekibi olarak şimdiye kadar 178 operasyonda 72 vatandaşımızı ve 71 hayvanı kurtardıklarını, bölgede meydana gelen ve bir saat içerisinde söndürülemeyen 78 yangında ateş hattında söndürme ve soğutma çalışmalarında görev aldıklarını, 32 adet de kriminal olayda emniyet güçlerimize destek olduklarını belirten Sadettin Uslu, sözlerine şöyle devam etti: “Bölgedeki birçok sosyal sorumluluk projesine destek verdik. 24.500 öğrenci ve yetişkine de deprem, sel, yangın gibi afetlerle ilgili bilinçlendirme seminerleri verdik. Bundan sonrası için de yeni merkezimizle birlikte tüm çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.”

Yerleşkelerimizin oluşmasında ve açılışımızda yanımızda olan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Askeri Yetkililerimiz, ana sponsorumuz Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar başta olmak üzere ayni ve nakdi destekleriyle yanımızda olan saygı değer sponsorlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

 

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 

 


DESTEK VERENLER