1 Mayıs 2017 Pazartesi 22:08

• 28-29-30 Nisan Kentsel Arama ve Kurtarma Eğitimi

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği 2017 yılı eğitim programları kapsamında; 28-29-30 Nisan 2017 tarihlerinde bölgesel “kentsel arama ve kurtarma” eğitimleri, AKUT Afyon Ekibi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Eğitimlere, AKUT Denizli, AKUT Bursa, AKUT Ankara, AKUT Bozüyük, AKUT Eskişehir ekiplerimiz ile AFAD Afyon ekibi katıldı.Eğitimlerimizi, yaklaşık 60 AKUT gönüllüsü ve AFAD Afyon ekibi katılımcıları ile; TEORİK eğitimlerimizi,  28 Nisan 2017 tarihinde saat 09:30 da Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Bu eğitim kapsamında; İnsarag Farkındalık eğitimi, Kişisel Koruyucu Malzemeler ve standartları, Kentsel Arama ve Kurtarma çalışmalarında kullanılan Malzeme bilgisi, Enkaza yaklaşma, Arama ve Kurtarmanın genel kavramlarını kapsamaktadır. Eğitim, kişisel koruyucu ekipmanların kontrolü ve performans testi ile saat 17:00 de son buldu. Performans testi, 10 kg yük ile 5 km yolu, 45 dakikada yürüyüş şeklinde gerçekleştirildi.

AKUT ve AFAD Ekipleri olarak Kurumsal sosyal sorumluluklarımızın bilinciyle; tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşımla ani gerçekleşen afet, arama ve kurtarma olaylarına;

 kısa sürede ulaşmak, gereken uygun koşulları yaratmak, doğru arama ve kurtarma çalışması yapmak, İnsan ve tüm canlılara temel ilkyardım desteğini sağlamak, emniyetli ortam koşullarına nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek,afet bilinci ve arama kurtarma konularında toplumu, bilgilendirmek amacımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

 

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER