9 Mayıs 2017 Salı 19:16

AKUT’TAN KÖPRÜLÜ KANYON'DA SEL EĞİTİMİ

Gönüllülerimiz için her yıl düzenlediğimiz “Sel Arama Kurtarma ve Kanyoning (Kanyon Geçiş Faaliyeti)” eğitimini, bu yıl da 5-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Antalya Köprülü  Kanyon’da gerçekleştirdik. 3 gün süren eğitime İstanbul, Eskişehir, Trabzon, İzmir, Antalya Kuşadası, Kocaeli ve Mersin ekiplerimizden gönüllülerimiz katıldı.

4 eğitmenimiz ve 40 gönüllümüzün katıldığı eğitimler; teorik, teknik ve uygulamalı olmak üzere 3 etaplı olarak gerçekleştirildi.

Akarsuda yüzme, akarsuda arama-kurtarma, body raft, akarsuda bot kullanma, akarsu okuma, karadan kurtarma, ipi atarak sudaki kazazedeyi kurtarma gibi konularda eğitim alan gönüllüler, meydana gelebilecek olası sel felaketlerine karşı tecrübelerini arttırdı. Bu eğitim başlıkları doğrultusunda yapılan tatbikatta Zodiac botların yardımıyla Köprülü Kanyon'da mahsur kalmış kazazedelere ulaşılmaya, ulaşılan kazazedelerin güvenli bir şekilde karaya çıkartılması üzerine çalışıldı.

Eğitim Bölümü Sorumlumuz Tolga Gözüm: “Ülkemizde malesef sıklıkla sel felaketi ile karşılaşıyoruz. Yaralanma ve can kayıpları gibi durumların önüne geçebilmek ve olası afetlere müdahale edebilmek adına  her yıl ‘Sel Arama Kurtarma ve Kanyoning Eğitimi’ düzenliyoruz” dedi. Sadece enkazda arama-kurtarma yapılmadığına, kazaların veya afetlerin meydana gelebileceği her konuda uzmanlaşarak eğitimlere aralıksız devam edildiğine değinen Gözüm, AKUT'un tamamı gönüllülerden oluşan kadrosu ile uluslararası standartlarda arama-kurtarma yapıldığının bir kez daha altını çizdi.

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER