1 Haziran 2017 Perşembe 18:24

Projelerimiz;

• AKUT  EDUCEN (Avrupa Merkezlerinde Kentsel Afetler: Kent, Kültür, Afet) Projesi Afetlere Hazırlık Semineri

Kent, Kültür, Afet) Projesi kapsamında üretilen erişilebilir ve kapsayıcı’’ Afetlere Hazırlık Semineri’’  ilk kez  21-22 Nisan AKUT  Arama Kurtarma Derneği’nin  partneri olduğu EDUCEN (Avrupa Merkezlerinde Kentsel Afetler: 2017’de Eskişehir’de verildi. AKUT Eskişehir temsilciliğinin organizasyonu ile Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu, Eskişehir İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği,  Eskişehir  Bedensel  Engelliler Derneği  Spor Kulübü’nden katılımcılar semineri  izleyerek değerli görüşleriyle çalışmaya önemli katkılarda bulundular. Kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.

30 Nisan 2017’de tamamlanan EDUCEN Projesi  ve projenin bir parçası olan İstanbul Saha Çalışması’nın çıktısı olan Afet Bilgilendirme ve Hazırlık Materyalleri  2017 sonbaharında tüm Türkiye’de kullanılmaya başlanacak.

AKUT Arama Kurtarma Derneği , engelli bireylerin afetlere hazırlanmalarını kolaylaştıracak ve afet yönetiminde rol edinmelerini sağlayacak yeni eğitim modelini geliştirmeye devam edecek. Katkıda bulunmak isteyenler, educen@akut.org.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirler.  AB Horizon 2020 Bilimsel Araştırma Programı’nın desteğiyle yapılan EDUCEN projesi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler için ise projenin Internet adresi :  http://www.educenproject.eu

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER