1 Haziran 2017 Perşembe 20:24

 

 

AKUT, EDUCEN Projesi İstanbul Saha Çalışması’yla  Ödül Aldı

Derneğimiz 1 Mayıs' 2017’de tamamlanan EDUCEN Projesi kapsamında gerçekleştirdiği  İstanbul  Saha Çalışmasıyla, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından verilen Engelsiz Bilişim Ödülü’ne layık görüldü.

AKUT’un 6 paydaş dernekle birlikte gerçekleştirdiği ve “Kamu Hizmeti” dalında ödül alan İstanbul Saha Çalışması,  kapsayıcı (inclusive) ve erişilebilir (accessible) bir kitlesel afet hazırlık eğitimi modeli geliştirilmesini amaçlıyor. Altı Nokta Körler Derneği  İstanbul Şubesi, Engelsiz Erişim Derneği, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Türkiye İşitme Engelliler Derneği, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Sesli Betimleme Derneği ile birlikte geliştirilen yeni afetlere hazırlık semineri ve erişilebilir hale getirilmiş bilgilendirme materyalleri, tüm denemeler sonlandıktan sonra 2017 sonbaharında genel kullanıma açılacak. AKUT adına ödülü alan Proje Sorumlusu Dr. Çağlar Akgüngör; çalışmanın ödüle layık görülmesinden dolayı çok mutlu olduğunu, hem ülkemizde  hem de bazı açılardan dünyada bir ilk oluşturan bu pilot çalışmayı olanak bulunursa kapsam olarak genişletmek ve daha da yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

 

 

Gücünü vatan ve insan sevgisinden alan AKUT, ülkemize ve hayata değer katmak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER