4 Ağustos 2017 Cuma 08:43

   

AKUT Bodrum Ekibi, Bodrum’da Çıkan Yangınlarda Orman İşletme Müdürlüğüne ve  İtfaiyeye Destek Verdi.

Yaz ayları ile birlikte Türkiye’nin birçok noktasında ormanlık alanlarda yangınlar meydana geldi. Özellikle Bodrum’da Temmuz ayında farklı günlerde beş ayrı noktada yangınlar çıktı.

AKUT Bodrum Ekibi, İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan gelen yardım talebi üzerine yangınlara müdahale etmek ve söndürme çalışmalarına destek olmak için operasyonlar düzenledi.

İlk olarak 1 Temmuz günü Bodrum ilçesinde katı atık depolama alanında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın büyüdü ve ormanlık alana sıçradı.

İtfaiye ekiplerinden gelen destek çağrısı üzerine Göktepe mevkiinde çıkan yangına müdahale etmek için AKUT Bodrum ekibimizden 17 gönüllümüz operasyon düzenledi. İki ayrı noktada yangına müdahale eden gönüllülerimiz, Göktepe ve Çöplük mevkiindeki yangınlarda bir yaralı vatandaşımızı güvenli bölgeye sevk etti ve ikisi büyükbaş olmak üzere 14 hayvanı da kurtardı.

6 Temmuz günü, Bodrum Yalıkavak Küdür sit alanında yangın çıktı. 20 hektar alanın kül olduğu yangın, beş saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Ekibimizden sekiz gönüllümüz yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

7 Temmuz günü, Bodrum’un Bağla Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda, akşam saatlerinde yangın çıktı. Yerleşim alanlarını tehdit eden yangın üç saatte kontrol altına alındı. AKUT Bodrum ekibimizden 10 gönüllümüz yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldı.

AKUT Bodrum ekibimiz son olarak 9 Temmuz ve 29 Temmuz günü Gürece İslamhaneleri mevkiinde ve Bodrum Kadıkalesi Mahallesi'ndeki ormanlık ve makilik alanda çıkan yangınlarda itfaiye ve orman ekiplerine yangın söndürme çalışmalarında destek verdi.

AKUT, bilgi ve deneyimleri doğrultusunda her zaman ihtiyacı olanların yanında olmaya devam edecektir.

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER