17 Ağustos 2017 Perşembe 18:37

 

                                             

AKUT ve Beşiktaş Belediyesi’nden 17 Ağustos Tatbikatı

AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Beşiktaş Belediyesi, 17 Ağustos’un yıldönümü nedeniyle, gerçeği aratmayacak bir tatbikata imza attı.

Deprem farkındalığı yaratmak amacıyla Beşiktaş Belediyesi binası ve binanın bulunduğu sokakta gerçekleştirilen tatbikatta, 17 Ağustos depremi canlandırıldı. Tatbikat gereği, 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği varsayıldı ve deprem anı yaşatıldı.

Verilen siren seslerinin ardından anonslar yapıldı ve binanın tahliyesine başlandı. Binada senaryo gereğince sıkışıp yaralananlar, 6. kattan aşağı sedyelerle indirilerek, AKUT ve Beşiktaş Belediyesi’nin arama kurtarma ekibiyle birlikte, hazır bulundurulan ambulanslara taşındı. Vatandaşlar da tatbikatı ilgiyle izledi.

Tatbikatta konuşan AKUT yönetim kurulu üyesi Alper Tuna, deprem konusunun sadece 17 Ağustos’ta ya da büyük depremler olduğunda gündeme geldiğini, ancak AKUT’un depremi her zaman vurguladığını, deprem için sürekli hazırlıklar ve tatbikatlar yaptığını bildirdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da yaptığı konuşmada Beşiktaş sakinlerinin depremle ilgili bilinçlenmesi için düzenli olarak çalıştıklarını ifade ederek, depreme karşı hazır olmanın gerektiğini ve kendilerinin her türlü hazırlığı yaptıklarını belirtti.

Deprem uzmanı Prof. Şener Üşümezsoy da yaptığı konuşmada depreme, ülke olarak her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olunmasını ve bu konuda eğitimin şart olduğunu vurguladı.

“7.4’lük deprem similasyonu, AKUT tırında izlettirildi. ”

Belediye bahçesinde yer alan AKUT simülatör TIR'ında ise 7.4 büyüklüğündeki 1999 Marmara depremi canlandırıldı ve tatbikata katılan vatandaşlara, AKUT gönüllüleri tarafından depremle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

AKUT hakkında bilgilendirme

Bugün ülke genelinde 29 ekip ve 2500 gönüllüsüyle her geçen gün büyüyerek hayatımızda önemli bir boşluğu doldurmaya çalışan AKUT Arama Kurtarma Derneği, arama kurtarma operasyonlarının yanı sıra Türkiye’nin her köşesine yardım eli uzatarak, özellikle ilköğretim okulları ve liselerde öğrencilere eğitim ve bilinçlendirme seminerleri düzenliyor ve afete dayanıklı bir toplum olabilmemiz için eğitime sürekli destek oluyor.

Adana - Ceyhan, Atina, Tayvan, Hindistan, İran, Pakistan, Haiti, Erciş - Van depremleri ve Mozambik seli başta olmak üzere pek çok büyük afette aktif olarak görev alıp yüzlerce insanı yaşama döndüren AKUT, 17 Ağustos 1999 depreminde 200 gönüllüsü ile Gölcük, Sakarya, Yalova, Değirmendere ve Avcılar’da gerçekleştirdiği operasyonlarda 220 kişiyi enkazdan canlı çıkarmıştı. 

 

AKUT Basın İlişkileri Birimi


DESTEK VERENLER