3 Eylül 2017 Pazar 11:12

                                                                                   

AKUT Mersin ekibi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sorumluluk alanındaki olaylarda işbirliği yapmak üzere imzalanan protokol kapsamında eğitim ve çalışmalarına başladı. Bu kapsamda İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerince, AKUT Mersin ekibine yangın bilgisi eğitimi verildi. 

İlki 31 Temmuz’da Merkez Mezitli ilçesinde bulunan AKUT Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitimlerde önce teorik bilgi alan AKUT Mersin gönüllüleri eğitimin ardından uygulama da yaptı. Kontrollü olarak yakılan ateşe müdahale eden gönüllülere yangın türleri, türlerine göre yangınlara müdahale konuları teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. 07 Ağustos tarihinde itfaiye aracı tanıma, araç malzemeleri ve yangına göre müdahale yöntemleri anlatılırken 28 Ağustos'ta Mersin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda yapılan eğitimde yangın söndürme, göçük ve sıkışma kazalarında kurtarma ekipmanlarının nasıl kullanılacağı, acil durumlarda kaza yapmış araca nasıl yaklaşılacağı, araç altında kalan kazazedenin nasıl çıkarılacağı konularında eğitim verildi.

Hidrolikli Kesme Ayırma Makinesi, Sismik Dinleme Cihazı ve Kaldırma Yastığı ile müdahale yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER