5 Kasım 2017 Pazar 21:48

AKUT’tan 2018 Birleşmiş Milletler Yeniden Sınıflandırma Sınavına Hazırlık INSARAG Tatbikatı (21-22 Ekim 2017)

    

AKUT Arama Kurtarma Derneği 2011 yılında Birleşmiş Milletler’e bağlı INSARAG (Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu) tarafından gerçekleştirilen sınıflandırma uygulamasını “Orta Seviye Kentsel Arama ve Kurtarma” ekibi olarak tamamlamıştı. Bu sınıflandırmanın AKUT’a yüklediği birçok sorumluluktan biri olarak, 2018’de Birleşmiş Milletler Yeniden Sınıflandırma Sınavı’na girecek olan AKUT ekipleri, 21-22 Ekim 2017 tarihlerinde Kocaeli Arslanbey  Meslek Yüksek Okulu’nda INSARAG hazırlık tatbikatını gerçekleştirdi.

Senaryoya göre AKUT Arama Kurtarma Derneği, Telarus’ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan uluslararası yardım çağrısı üzerine, bölgedeki arama - kurtarma faaliyetlerine destek vermek üzere ekip gönderdi.

AKUT ekipleri, bölgedeki arama - kurtarma faaliyetlerine 49 gönüllüsü ile katıldı. AKUT İstanbul, AKUT Bursa, AKUT Kocaeli, AKUT Eskişehir ekiplerinden gönüllülerin katıldığı tatbikat ve eğitim uygulamaları; Yönetim, Arama, Kurtarma, Tıbbi ve Lojistik Operasyonlar, Emniyet ve Güvenlik, INSARAG İşaretleme Sistemi ve Resepsiyon/Ayrılma Merkezi (RDC) ile Olay Yeri Operasyon Koordinasyon Merkezi (OSSOC) vb. konularını kapsadı.

AKUT Basın İlişkileri Birimi

                                           


DESTEK VERENLER