6 Kasım 2017 Pazartesi 08:22

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öncülüğünde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu ve DAKİK (Doğal Afet Arama Kurtarma ve İlk Yardım Kulübü) Öğrenci topluluğunun ortak çalışması ile ‘Karanlıkta Kayıp Şahıs Arama’ faaliyeti gerçekleştirildi.

Antalya’da gerçekleştirilen etkinlikte, AKUT Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı ve Bucak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mümin POLAT “Arama- kurtarmanın başlangıç aşaması, olay yerine ulaşım, arama, bulma, kurtarma ve nakil aşamalarının her biri ciddi planlamalar gerektirir. Bu nedenle öğrencilerimizin sadece sınıflarda değil, gerçeği ile bire bir aynı olan doğal ortamlarda da eğitim almalarına önem göstermekteyiz” ifadeleri ile etkinliğin önemine vurgu yaptı.

DAKİK Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Murat KUŞ; eğitimin ilk aşamasında arama stratejisi geliştirmeye yönelik önemli bilgiler vererek aranacak şahıs ya da ekibin çok iyi analiz edilmesi gerektiğini, malzeme ve kişisel donanımın bu planlara göre şekilleneceğini vurguladı.

Eğitimin ikinci aşamasında ise, arama rotasında tehlikeli bölgeler, kayıp şahsın son görüldüğü nokta ve alacağı maksimum – minimum mesafe, kayıp şahsın/ekibin panik halinde takınacağı tavırlar, kayıp şahsı karanlıkta ararken uygulanacak ızgara metodu ile arama gibi teknik konular uygulamalı olarak öğretildi.

Eğitim, katılımcılara katılım belgesi takdim töreni ile son buldu.

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER