29 Kasım 2017 Çarşamba 23:04

Çift ve Aile Terapileri Derneği (ÇATED) ve Göz Hareketleri İle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Araştırma Geliştirme ve Uygulama Derneği (EMDR) ile AKUT Arama Kurtarma Derneği arasında protokoller imzalandı.

Gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, başta insan hayatı olmak üzere tüm canlıların hayatına değer vermek, dürüstlük ve güvenilirlik  değerlerini benimseyen AKUT; başta arama-kurtarma faaliyetleri olmak üzere afetler ve acil durumlar karşısında hazırlıklı olmak, dayanıklı bir toplumun temellerinin atılması konusunda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Toplumun aile yapısının ve sağlıklı aile işlevlerinin güçlendirilmesi, topluma yönelik aile politikalarının oluşumuna katkı sağlamanın amaçları arasında yer aldığı ÇATED ve psikolojik sorunların aşılmasını öngören temel araştırmaları desteklemek, bu amaçları hedefleyen projelere katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş olan EMDR ile AKUT arasında 25 Kasım 2017 tarihinde karşılıklı protokollere imza atıldı.

Afet ve acil durumlardan etkilenen birey, aile ya da gruplara psiko-sosyal destek, danışmanlık ve psikoterapi hizmetlerinin etkin bir şekilde verilebilmesi için gerekli koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı. 

Sahada çalışan AKUT gönüllülerine yönelik terapi ve  psikolojik destek sağlanmasını da kapsayan protokoller, yürütülecek ortak proje ve eğitimlerle de desteklenecek.

AKUT Basın İlişkileri


DESTEK VERENLER