2 Aralık 2017 Cumartesi 17:31

                                            

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve AKUT Arama Kurtarma Derneği arasında, Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da eşliğiyle bir protokol töreni düzenlendi. AFAD ve AKUT arasında daha etkin bir iş birliği için 2 Kasım 2017’de AFAD Başkanlığı’nda, AFAD Başkanı Sn. Dr. Mehmet Güllüoğlu ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Recep Şalcı arasında  karşılıklı protokol  imzalandı.

Afet ve acil durumlarda arama-kurtarma faaliyetleri, müdahale kapasitesini geliştirecek eğitim ve tatbikat faaliyetleri ile bilimsel-teknik araştırmalar protokol kapsamında imza altına alındı. Aynı zamanda acil durum ve afetlere ilişkin tüm konularda toplumu hazırlamak amaçlı yapılacak bilgilendirme, bilinçlendirme çalışmaları ve bunlar için gerekli eğitimler de protokolde yer alan konular arasındaydı.

Ağustos ayında iki kurum arasında yapılan görüşmede protokol hazırlanması için hızla gerekli çalışmaların yapılması yönünde fikir birliğine varılmıştı. Ülkemizin menfaatleri için AFAD ve AKUT'un birlikte gerçekleştirecekleri çalışmalara zemin hazırlayan protokol hayata geçirilerek 2 Kasım 2017’de imzalandı.

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER