2 Aralık 2017 Cumartesi 17:42

                              

INSARAG AEME’nin Afrika-Avrupa-Orta Doğu bölgesel toplantısı, 14-15 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. AKUT Arama Kurtarma Derneği de, 2011 yılında orta seviye USAR (Kentsel Arama ve Kurtarma) ekibi olarak resmen sınıflandırıldığı toplantıya katılan ülkeler arasında yerini aldı.

2016 yılında bölgesel dönem başkanlığı görevini devralan AFAD'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; yeniden sınıflandırma sürecinde olan kuruluş ve kurumlar, ulusal akreditasyon süreçleri, AB ile ortak tatbikatlar, hafif USAR ekipleri standartları ve operasyonel koordinasyon konuları gündemdeydi. İki gün süren oturumların sonunda, AFAD bölgesel dönem başkanlığı görevini 2018 yılı itibariyle Fransa'ya devretti.

INSARAG, 1985 Meksika depremi ve 1988 Ermenistan depreminde birlikte faaliyet gösteren, alanında uzman, uluslararası USAR ekiplerinin inisiyatiflerinin ardından, 1991 yılında kuruldu. INSARAG, BM çatısı altında faaliyet gösteren afet yöneticileri, devlet memurları, sivil toplum kuruluşları (STK’lar) ve USAR (Kentsel Arama ve Kurtarma) uygulayıcılarından oluşan bir hükümetler arası insani ağ olup, yetkisi dahilinde Uluslararası Afet Zararlarının Azaltılması Stratejisinin (ISDR) uygulanmasına katkıda bulunur.

AKUT Basın İlişkileri Birimi

 


DESTEK VERENLER