5 Şubat 2018 Pazartesi 11:51

                                   

AKUT Arama ve Kurtarma Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Ege ve Marmara bölgelerinden 14 ekip lideri ve toplam 35 kişinin katılımıyla olası bir depremde AKUT’un acil eylem planını revize etmek üzere çalıştay düzenledi.

Bodrum Kürşat Avcı Operasyon Merkezi’nde iki gün süresince gerçekleştirilen çalıştayda, olası bir afette hangi ulaşım yollarının kullanılacağı, nasıl müdahale edileceği ile birlikte bunlara yönelik stratejik planlamaların oluşturulması konuları ele alındı. Eğitime Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Doç. Dr. Bülent Özmen de katıldı.

AKUT Arama ve Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı: “İki gün boyunca Türkiye’de yaşanabilecek olası bir depremde AKUT’un acil eylem planının revizyonu, hangi ulaşım yollarının kullanılacağı, nasıl müdahale edeceği, ekiplerimizi nasıl yönlendireceğimiz konularında bir çalıştay yaptık. Verimli bir çalışma oldu. AKUT bildiğiniz gibi büyük bir aile, Türkiye genelinde 27 ekibi var. Bu ekiplerin koordineli bir şekilde bir afet sırasında müdahale kapasitesini geliştirmek ve doğru yönlendirilmelerini sağlamak istiyoruz. Ekiplerimizin zaten uygulama eğitimleri gerçekleştiriyor. Buradaki ise teorik bir çalışma, masa başında bir çalıştaya dönüştürdük” dedi.


DESTEK VERENLER