5 Nisan 2018 Perşembe 07:43

 

                 

AKUT Arama Kurtarma Derneği Şubat ve Mart 2018’de AB Ufuk 2020 Araştırma ve Yenilik Programı Güvenli Toplumlar Çağrı Alanı için Belçika’nın başkenti Brüksel'de düzenlenen iki etkinliğe katıldı. Etkinliklerden ilki Security Mission Information & Innovation Group (SMI2G) tarafından 2 ve 3 Şubat 2018’de UCL’de düzenlenen proje pazarı oldu. SMI2G etkinliğinde 2018 yılı proje çağrılarıyla ilgili bilgi verildi ve katılımcılar tarafından proje konsorsiyumları oluşturmak amaçlı sunumlar yapıldı, görüşmeler gerçekleştirildi.

TÜBİTAK’ın da parçası olduğu AB Ufuk 2020 Güvenli Toplumlar çağrı alanı ulusal temas noktaları ağı SEREN3’ün düzenlediği bilgi günü ve proje pazarı ise 12-13 Mart 2018’de Brüksel’de yapıldı. İki günlük bu faaliyetin birinci gününde Güvenli Toplumlar çağrı alanı için proje hazırlama, uygulama ve yönetimi eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimin yanı sıra, AB yetkilileri tarafından Ufuk 2020 programının 2018-2020 dönemi çağrılarına dair bilgi verildi ve Avrupa Komisyonu’nun hedef ve öncelikleri anlatıldı. Katılımcılar, çağrı alanlarına ve konularına dair ayrıntılı bilgi aldılar ve komisyon yetkilileriyle görüşmek fırsatını buldular. Faaliyetin ikinci gününde, proje konsorsiyumları oluşturulmasını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen toplantılarda, proje fikirlerinin, kurum ve kuruluşların tanıtıldığı sunumlar da yapıldı.

Her iki etkinlikte de derneğimizi Dr. Çağlar Akgüngör temsil etti. Ufuk 2020 ekosistemi içinde AKUT 22 yıllık saha deneyimiyle özellikle afet yönetiminde etkinlik, acil müdahale, arama-kurtarma teknolojileri ve toplumun bilinçlendirilmesiyle ilgili projelere katılım çağrısı almaktadır.

                       

                     


DESTEK VERENLER