5 Nisan 2018 Perşembe 16:03

  

                                      

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 19-24 Mart tarihleri arasında Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Kurulu (INSARAG) Yeniden Sınıflandırması için gittiği Bulgaristan’da zorlu bir sınıflandırma sürecinden geçti.

 

1996 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında acil durum ve afetlere hiç bir karşılık beklemeden müdahale eden, tamamı gönüllülerden oluşan bir sivil toplum örgütü olarak çalışmalarına aralıksız devam eden AKUT, beş yılda bir gerçekleştirilen INSARAG Yeniden Sınıflandırma Sınavı’nda ekip olabilmenin gücünü en iyi şekilde gösterdi ve Birleşmiş Milletler’e bağlı tüm sınıflandırmacılar tarafından parmakla gösterilen en başarılı ekip oldu. Sınava hazırlık aşamasında büyük bir fedakarlık ile çalışan AKUT gönüllüleri, bu büyük zaferin haklı gururunu yaşadı.

 

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı: “AKUT, Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından biri olarak doğal ve insan kaynaklı afetlerde uluslararası standartlara uygun, deneyimli ve özverili ekipleriyle, acil durumlarda müdahale etmeye ve hayat kurtarmaya devam edecektir. Gerçek bir operasyonmuş gibi çıktığımız bu süreçte başarımızı bir kez daha ortaya koymanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizim için bildiğimiz işi yapmak her zaman kolaydı, ancak burada bir sınavda olduğumuz için üzerimizde farklı baskı ve stres kaynakları da vardı. Ulaşımdan yönetime, aramadan kurtarmaya tüm süreçleri başarı ile tamamladık. Başarılı bir sonuç ile ülkemize döneceğimizden hiç şüphemiz yoktu. Arama-kurtarma çalışmaları dahil ülkeden çıkış, gümrük kontrolleri vb süreçler tüm gerçekliğiyle yaşandı. Bulgaristan’ın Montana bölgesinde gerçekleştirilen bu IER sınavı aynı zamanda AKUT’un 22 yıllık tarihindeki en kapsamlı ve en yüksek katılımlı yurt dışı faaliyeti olarak kayıtlarımıza geçti. Tüm ekip arkadaşlarımı gösterdikleri özveri ve başarı için bir kez daha kutluyorum. Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen paydaşlarımıza, Gümrük Müdürümüze tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. 23 Mart’ta yeni bir gururla ülkemize dönüş yapacağız demiştim. Dediğim gibi alkışlar arasında ülkemize geldik” dedi.

  

                      


DESTEK VERENLER