6 Temmuz 2018 Cuma 13:08

               

 

Haziran ayı itibariyle havaların da ısınması ile deniz sezonu açıldı. Tatil sezonu boyunca eğlenmek ve serinlemek için tercih edilen yüzme aktiviteleri suda boğulma vakalarını da beraberinde getirmektedir. Yüzme bilinmemesi, yüzülen alanın özellikleri ve akıntı hareketlerinin bilinmemesi ya da bilgi eksiklikleri ile yapılan hatalar kazalara neden olmaktadır. Bunlarla birlikte özellikle çeken akıntılara karşı bilinçlenmenin önemi büyüktür.

Gerekli farkındalığın oluşturulması ve kayıpların engellenmesi için üniversitelerin, kamu ve özel sektörün sivil toplum kuruluşlarının önemli rol ve sorumlulukları vardır. Bu sorumluluğun bilinciyle hareket eden AKUT 20 Haziran 2018 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen "Suda Boğulmalar ve Çeken Akıntılar Çalıştayı”na davet edildi.

AKUT Dernek Başkanı Recep Şalcı konuşmacı olarak katıldı, sivil toplum kuruluşları üzerine düşen pay, AKUT’un üstlendiği sorumluluklar ve Kocaeli sahilinde uzun yıllardır devam eden KOSKEM projesi kapsamında gerçekleştirdikleri cankurtaranlık operasyonlarından bahsetti.


DESTEK VERENLER