7 Temmuz 2018 Cumartesi 04:00

AKUT Sarıgöl ev sahipliğinde, 3 gün süren navigasyon eğitimine; AKUT Sarıgöl, Kuşadası, Manisa, İzmir, Denizli ekiplerinden toplam 59 kursiyer katıldı.

                           

AKUT Eğitim Bölümü tarafından Sarıgöl Sazlıkuyu Eğitim ve Kamp alanında Ege bölgesi ekiplerine 3 günlük eğitim kampı gerçekleştirdi.

Yön bulma bilgisi için gerekli olan navigasyon eğitimi; dağ ve diğer doğa şartlarında meydana gelen kaybolma vakalarında, kazazedeye doğru ve hızlı müdahale edilebilmesi için gerekli olan eğitimlerin başında geliyor. Bu bilinçle eğitime katılan AKUT Sarıgöl, Kuşadası, Manisa, İzmir ve Denizli ekibinden 59 gönüllü kamp süresince; doğada yön bulma metotlarından harita okuyabilme, pusula ve gps kullanarak yön bulma ve arazi üzerinde hızlı ilerleyebilme konuları hakkında eğitim aldı.

Ege Bölgesi’nde bulunan 5 ekibin katıldığı eğitim gece ve gündüz şartlarında arazide kayıp kişinin yerinin tespit edilebilmesi için arama çalışmasıyla devam etti. Eğitimin son günü eğitim konularını içeren bir tatbikat da yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta AKUT gönüllülerinin son derece istekli oldukları görüldü. Zor arazi şartlarında kazazedelerin yerlerinin belirlenmesi ve en kısa yoldan kazazedenin yanına ulaşma konusunda başarılı bir çalışma gerçekleştirildi.

AKUT Operasyon Sorumlusu Serkan Kaya, yapılan eğitimin son derece verimli geçtiğini, 5 ekibin de uyumlu bir şekilde çalıştığını ve eğitimlerin sürekli tekrarlanarak her şartta arama-kurtarma yapmaya hazır bir AKUT için çalışmalarımızın devam edeceğini bildirdi.

 


DESTEK VERENLER