7 Temmuz 2018 Cumartesi 04:45

                     

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde faaliyet gösteren KOSKEM’in cankurtaranları içinde yer alan AKUT gönüllülerimiz sahillerde görevlerine başladı. İçerisinde başka STK gönüllülerinin de bulunduğu 200 cankurtaran yaz boyunca denizde boğulma vakalarına karşı nöbette olacaklar.

Geçtiğimiz yıllarda film sahnelerini aratmayan görüntülerle vatandaşları kurtaran cankurtaranlar, azgın dalgalarla mücadele ederek yüzlerce kişinin hayatını kurtardı.

Her yaz olduğu gibi bu yaz da Kocaeli sahillerinde boğulma vakalarına karşı cankurtaranlar görev başında olacak. Gün boyu sahillerde boğulma vakası gözlemleyen cankurtaranlar olası durumlara anında müdahale ederek  hayat kurtarmaya devam edecek.

Vatandaşlar cankurtaranların görev yaptığı sahillerde gönül rahatlığıyla denize girebiliyor. Bu yıl Kocaeli İtfaiye Dairesi personeli ve gönüllüler, Gebze Teknik Üniversitesi, AKUT Kocaeli, MAG Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Derneği, Mercan Yüzme Kulübü ve Kocaeli Yüzme Kulübü’nden toplam 200 cankurtaran görev almakta


DESTEK VERENLER