7 Temmuz 2018 Cumartesi 04:53

                                          

AKUT Arama Kurtarma Derneği gönüllüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Dr. Gülçin Güreşçi, 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Uluslararası Spor Hekimliği Sempozyumu’nda sunum yaptı. Aynı zamanda katıldığı yarışlarda güzel bir başarı elde ederek beş madalya ile ülkemize döndü.

Kendisi de Çölyak hastası olan Güreşçi, Çölyak Hastası Sporcuların Performansının Değerlendirilmesi ve Arama-Kurtarma Operasyonlarında Performanslarının Arttırılması konulu sunumumda ilgiyle takip edildi. Yaşadığı deneyimleri, akademik çalışmalarla harmanladığı sunum dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Fazla bilinirliği olmayan bu hastalık hakkında sunum yapan Gülçin Güreşçi, beslenmenin ve Çölyak hastası sporcuların performansının arttırılması konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Gülçin Güreşçi, Sivil Toplum Kuruluşlarının afetlerdeki önemi üzerine çalışmalar yapmakta olup aynı zamanda bir AKUT gönüllüsü, AKUT Spor Kulübü Atletizm ve Bisiklet branşları sporcusu ve milli atlettir.

                                           


DESTEK VERENLER