10 Ağustos 2018 Cuma 17:53

3 TEMMUZ AFYONKARAHİSAR VE 14 - 15 TEMMUZ KARAKAYALAR
İP TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

          

                          

Yaz mevsiminde artan dağcılık aktiviteleri ve doğa yürüyüşlerinin engebeli yollarında mahsur kalan ya da kaybolan vatandaşları unutmayan AKUT eğitimlerine tam gaz devam ediyor.
AKUT Afyonkarahisar ekibi 12 gönüllüsü ile 3 Temmuz 2018 tarihinde Afyonkarahisar merkez Cirit kayalıklarında ip teknikleri ve arama-kurtarma iç eğitimlerini geliştirme çalışmaları yapmıştır.
Eğitimler temmuz ayı boyunca diğer ekipler tarafından da gerçekleştirilmiştir. AKUT Eskişehir ve Ankara ekipleri, Karakayalar mevkiinde 30 gönüllüsüne "İp Teknik Kurtarma Eğitimi" verdi. AKUT Ankara ve Eskişehir ekiplerinden katılan gönüllüleri 14-15 Temmuz tarihlerinde eğitimlerini tamamladı. Eğitimde 30 operasyonel AKUT gönüllüsü, seviyelerine göre 3 farklı kategoride eğitim aldı. Temel seviyede, malzeme bilgisi ve güvenlik konuları; orta seviyede bire bir kurtarma; ileri seviyede ise teknik kurtarma, gergin ip sistemleri, makara sistemleri ve teknik tahliye konuları işlendi. İki gün boyunca kayalık sahada uygulamalar yapıldı.

    



 


DESTEK VERENLER