10 Ağustos 2018 Cuma 20:10

Havaların ısınması ile birlikte Türkiye’nin birçok noktasında ormanlık alanlarda yangınlar meydana geldi. Bodrum’da temmuz ayında farklı günlerde 4 ayrı noktada yangın çıktı.

AKUT Bodrum ekibi, İtfaiye Daire Başkanlığından ve Orman İşletmesinden gelen yardım talebi üzerine yangınlara müdahale etmek ve söndürme çalışmalarına destek olmak için operasyonlar düzenledi.

İlk olarak 5 Temmuz günü Bodrum’un Ortakent Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

AKUT Bodrum ekibine Bodrum Orman İşletmesinden gelen destek çağrısı üzerine, ekipten 13 gönüllü yangına müdahale etmek ve söndürme çalışmalarına destek olmak için operasyon düzenledi. Bodrum ekibi, 6 saat süren yangın söndürme operasyonunda Orman İşletme ve itfaiye ekipleri ile birlikte yangına müdahale etti ve söndürme çalışmalarına destek verdi.

15 Temmuz günü, Bodrum Akyarlar’da Eczacılar Sitesi yakınlarındaki makilik ve otluk alanda yangın çıktı.

AKUT Bodrum ekibi Bodrum Orman İşletmesinden gelen destek çağrısı üzerine, Bodrum ekibinden 16 gönüllü ile Orman İşletmesi ve itfaiye ekipleriyle birlikte yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verdi.

17 Temmuz günü, Bodrum’un Konacık Mahallesi’nde yerleşim yerlerine yakın zeytinlik ve makilik alanda yangın çıktı.

Bodrum ekibine gelen destek çağrısı üzerine, ekipten 8 gönüllü yangına müdahale etmek ve söndürme çalışmalarına destek olmak için itfaiye ekipleri ile birlikte yangın söndürme operasyonuna katıldı.

19 Temmuz günü ise Bodrum’un Yalıkavak Kudur mevkiinde otluk - makilik alanda yangın çıktı.

AKUT Bodrum ekibi Muğla Orman ve itfaiye ekiplerine destek vermek için yangın söndürme operasyonuna katıldı. Ekip, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından operasyonu sonlandırdı.

(5, 15, 17, 19 Temmuz 2017)

 


DESTEK VERENLER