8 Ekim 2018 Pazartesi 08:46

AKUT Arama Kurtarma Derneği´nin Kayseri Yerleşkesi açılışına katılan Vali Süleyman Kamçı: "AKUT Kayseri ekibi, sayısız operasyona imza atmış bir sivil toplum örgütümüzdür" dedi.
 
Esenyurt Mahallesi Türkocağı Caddesi üzerinde bulunan yerleşkede yapılan açılış öncesi AKUT Arama Kurtarma Derneği Kayseri Ekip Lideri Mehmet Eskitaş, Vali Süleyman Kamçı ve beraberindeki heyete arama ve kurtarma operasyonlarında kullanılan malzemeleri tanıttı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı´nın okunmasıyla başlayan açılış programında konuşan AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Recep Şalcı, kuruluşlarından bugüne kadar 2 bin 900 operasyona katıldıklarını söyledi. Şalcı: "Bize olan güvene lâyık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. AKUT Arama Kurtarma Derneği olarak 1996 yılında başladığımız yolculukta günümüzde 30 bölgedeki ekibimizle 24 saat her alanda elimizden geldiğince kurtarma çalışmalarına destek veriyoruz. Sadece Türkiye sınırları içerisinde değil Birleşmiş Milletlere akredite bir arama-kurtarma ekibi olarak yurt dışı operasyonlarında da ülkemizi temsil ediyoruz. Gönüllülük ilkesi üzerine çalıştığımız bu yolda devletimizin de desteği ile mümkün olduğu kadar insan hayatına ve diğer canlara dokunmaya çalışıyoruz. Baktığınız zaman Türkiye coğrafyası bir afet bölgesi, bu anlamda çok geniş bir alanda operasyon yapılmakta. Bu operasyonlar içerisinde her ne kadar “AKUT” denilince aklımıza hemen deprem gelse de deprem operasyonları bizim çalışmalarımızın sadece yüzde 20´lik bir kısmını oluşturur. Bunun dışında doğa, dağ, akarsu kurtarmalarında bizler başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor, yardıma ihtiyacı olanlara elimizden geldiğince destek oluyoruz. Özellikle son dönemde AFAD ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde sahadaki operasyonları da AFAD, JAK, askeri birlikler ile birlikte güzel bir şekilde yürütüyoruz. Umarım hiçbir zaman afet olmaz; bize de ihtiyaç da olmaz. Ama biz her an afet olacakmış gibi hazır olmak durumundayız” dedi.
 
"Kendilerini kutluyorum"
Programda konuşan Vali Süleyman Kamçı ise, AFAD ve jandarma ile birlikte sayısız operasyona imza atmış sivil toplum kuruluşu olan AKUT´u tebrik ederek çalışmalarında başarılar dileyerek "AKUT Arama Kurtarma Derneğinin Kayseri’deki faaliyetlerini daha etkin olarak yapmalarına fırsat sağlayacak AKUT Kayseri Yerleşkesi’nin açılışını gerçekleştirmekten, sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu oldum. Gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, güvenilirlik, başta insan hayatı olmak üzere tüm canlıların hayatına değer vermek ve dürüstlük değerleriyle hizmet veren AKUT Kayseri ekibi, 2007 yılından itibaren Kayseri ve civar illerde birçok sualtı arama-kurtarma, akarsu kurtarma, dağ kurtarma ve kentsel afet ve acil durumlarda sayısız operasyona imza atmış bir sivil toplum örgütümüzdür” dedi. 

 


DESTEK VERENLER