9 Kasım 2018 Cuma 09:42

Arama-kurtarma operasyonları ve iç eğitimlerinin yanı sıra  temel amacı toplumu bilinçlendirmek, afetlere dayanıklı bir Türkiye yaratmak olan, bunun için ‘’Temel Afet Bilinçlendirme Seminerleri’’ düzenleyen AKUT'un sosyal sorumluluk bilinci ile tüm yurtta gerçekleştirdiği “Deprem Bilinçlendirme Seminerleri” ekim ayında da devam etti.


       

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği Seminer Birimi Gönüllüleri Erzincan ilimizde bulunan kamu okullarımızdaki eğitim-öğretim gören yaklaşık 30 bin öğrencimize yönelik olarak deprem bilinçlendirme seminerleri vermek üzere Erzincadalar.

AKUT Arama Kurtarma Derneği ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında imzalanan protokol kapsamında; Erzincan ilindeki okullarımızda deprem seminerleri vermek üzere 20 Ekim’de AKUT Seferihisar’dan hareket eden gönüllüler, AKUT Denizli ve AKUT Eskişehir gönüllülerinin de katılımı ile 22 Ekim’de Erzincan’a ulaştılar. Erzincan’da öğrenci ve öğretmenler tarafından ilgi ile karşılanan gönüllülerin vereceği seminerlerin yaklaşık 20 gün sürmesi planlandı.

Afetlere karşı daha dirençli nesiller yetiştirilebilmesi için öğrencilere ve vatandaşlarına yönelik Afet ve Deprem Bilinçlendirme Seminerleri veren AKUT gönüllüleri, ülkemizde son yüzyılda yaşanan en büyük doğal felaketin iz bıraktığı Erzincan’da bir farkındalık yaratarak Depremin değil Çarpık Kentleşme ve Bilimsel Verilerden uzak olarak imal edilen yapıların insanımıza zarar verdiğini ifade ediyor ve bu farkındalığı Erzincan’a yansıtmak üzere gönüllü seminer veriyorlar.

               

                                                

 

AKUT ekipleri, ‘’BİLİNÇ HAYAT KURTARIR ‘’ sloganı ile yurdun dört bir yanında, her yıl ortalama 2.000 ücretsiz oturumda yine ortalama 100 bin vatandaşımıza “TEMEL AFET BİLİNÇLENDİRME SEMİNERLERİ’’ vermektedir.

 


DESTEK VERENLER