18 Şubat 2019 Pazartesi 08:18

Pamukkale Belediyesi ile yurtiçi veya yurtdışında meydana gelen doğal afetlerde ve ihtiyaç duyulan her an tamamen gönüllülük esasıyla hizmet veren AKUT arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Kınıklı Mahallesi’ndeki 2.804 metrekare alanın ‘’Pamukkale Belediyesi AKUT Eğitim Parkı ve Toplum Bilinçlendirme Seminer Merkezi’’ olarak kullanılmasına karar verildi.

Toplum için böylesine önemli görevleri üstlenen ve yıllardır başarılı bir biçimde ihtiyacı olan her canlının yardımına koşan AKUT ile Pamukkale Belediyesi arasında, 2023 yılına kadar sürecek olan bir protokol imzalandı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı arasında imzalanan protokole göre AKUT; Kınıklı Mahallesi 6007 Sokak No:5 adresindeki 2.804 metrekare park alanını ve içindeki yapıyı kullanabilecek.  Burayı 5 yıl süreyle kullanma hakkına sahip olan AKUT, Belediye ile ortaklaşa alacağı kararlar ve planlamalar doğrultusunda halkı bilinçlendirme çalışmalarını, verdiği ‘’doğal afet’’ seminerlerini, toplum yararına yürüttüğü uygulamaları bu parkta ve parkın içindeki yapıda gerçekleştirecek.

Pamukkale Belediye Başkanlığı makamında Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i ziyaret eden AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı ve AKUT Denizli ekibi, şu ana kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şaldı acil durumların yaşandığı anlarda en çok ihtiyaç duyulan şeyin ‘’nitelikli’’ ve ‘’iyi eğitilmiş’’ kişiler olduğunu söyleyip kendileri için böylesine değerli bir yerleşke ihtiyacının gidermelerinden ötürü, Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin’e teşekkür etti. Recep Şalcı: ‘’Bu yerleşke ekibimiz için çok önemli. Arama-kurtarma ve acil durumlarda afetleri yönetebilmek için lojistik ve eğitim şart. Bundan sonra Denizli ve çevresine çok daha iyi hizmet vereceğiz. Umuyoruz ki bize ihtiyaç olmayacak. Ama ihtiyaç olan her an ekibimizin hazır olduğunu ve bundan sonra da hazır olacağımızı bilmenizi isteriz’’ dedi.

AKUT’un gönüllük esasına göre çalışan bir dernek olması, kamu yararı gözetmesinin önemli bir etken olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Ben güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum. AKUT kurulduğunda 21 m2 olan alanları, şimdi Pamukkale Belediyesi’nin tahsis ettiği 2804 m2 alanı olan bir yer verildi. Burada eğitimler verilecek. Biliyorsunuz Denizli birinci derece deprem bölgesinde. Zaten bu kararı verirken birçok etkenleri göz önüne aldık. AKUT’un yapmış olduğu hizmetler ortada. Bunlara bakınca böyle güzel bir yerin verilmesi gerektiğini düşündük. Hüseyin Gürlesin olarak ben inandığım için bunun altına imza attım. böyle güzel bir projeye imza atmak büyük bir onur kaynağı. Bizde buna imza attığımız için mutluyuz” dedi.

Mart ayı sonunda hizmete açılması beklenen alan için her iki taraf da heyecanla gerekli çalışmalara başladı.

 


DESTEK VERENLER