25 Temmuz 2019 Perşembe 12:06

“Minik AKUT Programı” ile farkındalık yarattılar

Son dönemde iklim değişikliğinin de etkisiyle yaşanan afet vakalarının sayısı giderek artmaya başladı. Afetlere karşı hazırlıklı olmamız can kayıplarının önüne geçebilir. Afet eğitimlerinde erken yaşta farkındalık yaratılmasının çok önemli olduğuna inanan AKUT Arama Kurtarma Derneği, Minik AKUT programı ile acil durum eğitimlerini anaokulu seviyesine indirdi.

22 Haziran Cumartesi günü AKUT Eğitim ve Lojistik Merkezi’nde Minik AKUT Programı’nın ilki gerçekleştirildi. 4 -7 yaş arası katılımcılarımız kendileri için özenle hazırlanmış Minik AKUT tulumlarını giyip kasklarını takarak ilk hazırlıklarını yaptı. Ardından kendileri için AKUT uzman eğitmenleri tarafından hazırlanan program ve 4 farklı çizgi film ile acil durumlar hakkında eğitim aldı.

Eğitmenlerine merak ettikleri konular hakkında sorular soran Minik AKUT ekibimiz, eğitim alanımızın hemen yanında bulunan merkez lojistik depomuza geçti, arama-kurtarmada kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi aldı.

Programı ilgiyle takip eden çocuklar Minik AKUT belgelerini de alarak eğitimi tamamladı. Türkiye genelinde 29 operasyonel ekibiyle yalnızca Türkiye’de değil yurt dışında da bilgi ve birikimini faydaya dönüştürmek için canla başla çalışan AKUT toplumu bilinçlendirme faaliyetlerine de devam ediyor. 

 

DESTEK VERENLER