12 Eylül 2019 Perşembe 22:49

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Müflisdere Kanyonu’nda doğa yürüyüşüne çıkan bir kişiyi engerek yılanı soktu. Yılan sokmasında ardından şoka giren kazazede bulunduğu noktada mahsur kaldı. Çevredeki vatandaşlar itfaiye ve kurtarma ekiplerini arayarak yardım çağrısında bulundu.

AKUT Kocaeli ekibine gelen yardım çağrısı üzerine ekipten 7 gönüllü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ile birlikte kazazedeyi kurtarmak için ortak doğada kurtarma operasyonu düzenledi. AKUT ekibi kazazedenin bulunduğu bölgeye ulaştıktan sonra ilk yardım müdahalesinde bulundu ve yılanın soktuğu bölgeye soğuk kompres uygulayarak belli zaman aralıklarında kazazedenin bilincinin kontrolünü sağladı.  

Ekipler, kazazedeyi 2 km uzaklıkta kanyonun diğer tarafında bekleyen sağlık ekiplerine ulaştırmak için ip köprüsü kurdu. Kanyonun zorlu şartlarında bir buçuk saat süren bir yürüyüşün ardından ekipler kazazedeyi hastaneye ulaştırılmak üzere 112 sağlık ekiplerine teslim etti. (14 Ağustos)

 

DESTEK VERENLER