5 Aralık 2019 Perşembe 21:47

Uludağ’da 1 Aralık Pazar günü saat 19.15 itibarıyla kendilerinden haber alınamayan amatör dağcılar Mert Alparslan ve Efe Sarp’ı arama çalışmalarının 4. gününde basında çıkan haberler üzerine bizleri merak eden, bizler için endişelenen herkese çok teşekkür ederiz.

24 yıldır aynı bilinç ve özveri ile hizmet eden AKUT Arama ve Kurtarma Derneği olarak operasyona çıkan her gönüllümüz teknik eğitimlerini operasyonların tür ve risklerine göre almaktadır. Doğa Arama Kurtarma Operasyonlarından Kentsel Arama ve Kurtarma Operasyonlarına, Kanyon Arama ve Kurtarma Operasyonlarından Dağ Arama ve Kurtarma Operasyonlarına kadar gönüllülerimiz her canlı için aynı özveri ile en küçük riskleri bile göz önünde bulundurarak ekipman düzenlemelerini yapar ve operasyonlarını yürütür. 

Hala devam “Uludağ Kayıp 2 Dağcı” operasyonu sırasında 3 Aralık öğlen saatlerinde sahaya çıkan ekibimiz gece saatlerinde zorlu bir bölgeden geçtiler. Çıkış yoluna devam etmenin riskli olacağı değerlendirilerek geceyi bulundukları alanda çadırda konaklayarak geçirmeleri kararına varıldı. Ertesi gün yoğun kar yağışı nedeniyle dönüşte zorlanan ekibimize AFAD, JAK, BAKUT, ANDA ve AKUT ekipleri destek oldu. Tüm operasyonlarımızda olduğu gibi bu operasyonumuzda da belirli riskler mevcut, ancak önemli olan bu risklerle baş edebilecek yeterlilikte olmak. Ekibimiz aldıkları eğitimler ve taşıdıkları ekipmanların sayesinde hem birbirlerine destek olmuş hem de sıkıntı yaşamadan geceyi alanda geçirebilmiştir. 

Sizlerin maddi ve manevi desteğini, bize duymuş olduğunuz güvenin önemini her zaman hissediyor ve bu sorumluluk bilincini tüm çalışmalarımızda omuzlarımızda taşıyoruz.  KARŞILIKSIZ YARDIMSEVERLİK ve GÖNÜLLÜLÜK ilkeleri ile ülkemizindört bir yanında hatta yurt dışında; yardıma ihtiyacı olan tüm canlılar için, yeri geliyor kendi canımızı riske attığımızı bir an bile düşünmeden operasyona çıkıyoruz. Ülkemizi tüm dünyada başarıyla temsil eden, ülkenin ilk gönüllü arama-kurtarma ekibi olan AKUT operasyonel kabiliyeti olan tüm konularda profesyonel olarak eğitimlerini almış, sürekli kendini geliştirmeye devam etmektedir.


DESTEK VERENLER