22 Şubat 2020 Cumartesi 14:17

Karabağlar Belediyesi tarafından AKUT İzmir ekibine tahsis edilen yerleşke törenle açıldı. İzmir, Karabağlar, Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki 1.600 metrekarelik alanda kurulan merkez, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi oldu.

Suriye’nin El Bab kentinde dört yıl önce şehit olan gönüllümüz Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyacak yerleşkenin açılışına, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın annesi Hanife Acar, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AFAD İl Müdürü Osman Metin Saroğlu, İzmir Deniz Er Eğitim Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Ümmet Tosun, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve gönüllülerimiz katıldı.

AKUT İzmir Yerleşkesinde 12 ay boyunca eğitimler, seminerler, arama kurtarmaya ilişkin sergiler düzenlenecek. Özellikle halka ve öğrencilere yönelik farkındalık yaratma ve bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Yerleşkedeki AKUT Müzesinde de, 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma Maden Kazası gibi afet ve kazalarda ilk müdahaleyi yapan gönüllülerimizin kullandığı tişört, kask gibi eşyalar sergilenecek.

 

 


DESTEK VERENLER