22 Şubat 2020 Cumartesi 15:12

 

24 Ocak 2020’de  AFAD ve Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamada Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Ardından 21.08'de en büyüğü 5,4 olmak üzere birçok artçı sarsıntı meydana geldi.

AKUT Acil Durum Yönetimi bölgeden gelen gelişmeleri yakından takip ederek hızla operasyon kararı aldı. AKUT Bingöl, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Trabzon, Ankara, Gaziantep, Rize, Kuşadası ve Giresun ekiplerinden oluşan 116 operasyonel gönüllümüz ile 2 arama köpeğimiz sahada ve 40 gönüllümüz ise koordinasyonda yer aldı.

Ekiplerimiz soğuk hava şartlarına rağmen, bölgede 24 saat aralıksız çalışma prensibiyle ve operasyon merkezinin yönlendirmeleriyle operasyona ve yardıma devam etti. Gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarında 3 kazazede enkaz altından kurtarıldı; 8 vatandaşımızın ise cansız bedenine ulaşıldı. Kazazedeler ve ihtiyaç sahipleri için çadırların kurulmasına yardım amaçlı görev aldı. Kazazedelere acil şifalar, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

 


DESTEK VERENLER