12 Mayıs 2020 Salı 12:56

Ülkemizde alınan Covid-19 tedbirleri doğrultusunda AKUT Arama ve Kurtarma Derneği temel eğitimlerine online şekilde devam etmektedir.

INSARAG FARKINDALIK EĞİTİMİ 

AKUT İstanbul ekibi, 2 Nisan 2020 Perşembe günü 30 gönüllünün katılımı ile online INSARAG Farkındalık Eğitimi gerçekleştirdi. Eğitim kapsamında INSARAG tarihçesi, AKUT Arama ve Kurtarma Derneği’nin INSARAG sınıflandırılması, INSARAG tarafından yürütülen çalışmalar vb. konularda bilgi verildi. 

INSARAG Birleşmiş Milletler’in çatısı altında 1991 yılında üye ülkelerin resmî afet müdahale kurumları ile arama-kurtarma çalışmalarında yer alan sivil toplum kuruluşları ağı olarak kurulmuş Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Kurulu’dur. INSARAG’ın amacı; üyelerinin, ihtiyaç olan bölgelere hızla ulaşmalarını ve verimli bir çalışma gerçekleştirmeleri için gerekli koordinasyonu sağlamaktır. AKUT Arama Kurtarma Derneği 2011 yılında Sınıflandırılmış Orta Seviye Ekip grubunun içerisinde uluslararası operasyonlara, uluslararası standartlarda çıkmaya başlamıştır.

 

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM EĞİTİMİ

AKUT İstanbul ekibi, 8 Nisan 2020 Çarşamba günü 39 gönüllünün katılımı ile online Kişisel Koruyucu Donanım Eğitimi gerçekleştirdi. Eğitim kapsamında gönüllülere arama ve kurtarma operasyonlarında ve özellikle kentsel arama ve kurtarma eğitim ve operasyonlarında kullanılan kişisel malzemelerin standartları ile ilgili bilgi verildi. 

 

İLETİŞİM EĞİTİMİ

AKUT İstanbul ekibi, 15 Nisan Çarşamba günü 40 gönüllünün katılımı ile online İletişim Eğitimi gerçekleştirdi. Eğitim kapsamında gönüllülere iletişim araçları ve arama ve kurtarma operasyonlarında kullanılmasıyla ilgili bilgi verildi. 

 

TEHLİKELİ MADDE EĞİTİMİ

AKUT İstanbul ekibi, 25 Nisan 2020 Perşembe günü 57 gönüllünün katılımı ile online Tehlikeli Madde Eğitimi gerçekleştirdi. Eğitim kapsamında tehlikeli maddelerin türleri ve simgeleri ile ilgili genel bilgiler aktarılıp arama ve kurtarma operasyonlarında bu simgelerle karşılaşıldığında kimlerin nasıl müdahale edebileceği ile ilgili bilgiler verildi. 

 

TEMEL YANGIN EĞİTİMİ

AKUT İstanbul ekibi, 30 Nisan Perşembe günü 82 gönüllünün katılımı ile online Temel Yangın (Teori) Eğitimi gerçekleştirdi. Eğitim kapsamında yangın, yangın türleri ve müdahale ediliş biçimleri, yangın tüplerinin çeşitleri, kullanımı, bakımı, kontrolü ile ilgili teorik bilgiler verildi.    


DESTEK VERENLER