5 Ağustos 2020 Çarşamba 11:00

Ülkemizde alınan Covid-19 tedbirleri doğrultusunda AKUT Arama ve Kurtarma Derneği temel eğitimlerine online şekilde devam etmektedir.

Navigasyon Eğitimi

Tüm branş eğitimlerinin ön koşulu olarak alınması gereken temel eğitimlerinden biri olan  “Navigasyon Eğitimi”nin teori kısmı Haziran ayında 331 gönüllünün katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. “Online Navigasyon Teori Eğitimi”nde gönüllülere dijital cihazların olmadığı bir ortamda harita pusula ve şeffaf minkale ile verilen koordinata gitme, bulunduğu yerin yüksekliğini ölçme, hedefe açı ölçme, mesafe bulma, güzergah analizi yapma, bulunduğu yerin koordinatını verebilme ve pusula kullanma yetkinliği kazandırma, dijital cihazları gps formunda kullanma, güzergahı kayıt altına alma, google earth de güzergahı uygun uzantı ile gönderme, koordinat çevrimleri gibi konularda bilgi verildi.

 

USAR (Kentsel Arama ve Kurtarma) Eğitimi

Kentsel Arama ve Kurtarma Eğitimi temel seviyesinin teori kısmı 414 gönüllünün katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Eğitime katılan gönüllülere arama-kurtarma temel kavramları, kentsel arama-kurtarmada kullanılan malzeme bilgisi, keşif, enkaz boşluk türleri ve riskleri, Insarag ve ModEX standartlarında arama ve kurtarma fazları, USAR işaretleme, SAR akış evreleri, tahkimat konularında bilgi verildi.

 

Aşı Farkındalığı Eğitimi

Temel eğitimler arasında yer alan Aşı Farkındalığı eğitimi 503 gönüllünün katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışında birçok arama-kurtarma faaliyetine katılan operasyonel gönüllülerin kendi sağlıklarını koruyabilmeleri adına alması ve dikkat etmesi gereken tedbirlerden biri olan aşılar hakkında bilgilendirme yapıldı. Eğitimde gönüllülere operasyonlara katılabilmek için yaptırmaları gereken aşılar, koruyuculuk süreleri ve bazı aşıların bağışıklık durumu tespiti için yapılması gereken testlere ilişkin bilgi verildi.

 

Temel Kampçılık Eğitimi

Tüm branş eğitimlerinin ön koşul olarak alınması gereken temel eğitimlerinden “Temel Kampçılık Eğitimi”nin teori kısmı 315 gönüllünün katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Eğitimde gönüllülere kamp yapabilmek için gereken malzeme bilgisi, hava şartlarına göre malzeme seçimi, kamp öncesi yapılması gereken ön hazırlıklar, çadır kurulumu, beslenme, doğada ateş yakma gibi konularda bilgi verildi. 


DESTEK VERENLER