12 Eylül 2020 Cumartesi 11:33

AKUT İLK YARDIM SİTESİ YAYINDA

ilkyardim.akut.org.tr “Dünya İlk Yardım Günü”nde Yayına Başladı

AKUT Arama Kurtarma Derneği “İlk Yardım” konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünya ile birlikte ülkemizde de kutlanan “Dünya İlk Yardım Günü”nde bilinçlendirme çalışmalarına ilkyardim.akut.org.tr yayına alarak devam ediyor.

AKUT İstanbul’un ardından Ankara da Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilerek ilk yardım eğitimleri vermeye başlıyor.

Tüm canlıların yaşama hakkına değer veren, afetlere karşı daha hazırlıklı ve bilinçli bir toplum yaratma yolunda çalışmalarını özveri ve kararlılıkla sürdüren AKUT Arama Kurtarma Derneği, Dünya İlk Yardım Gününde yeni internet sitesi ilkyardim.akut.org.tr ile bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.  

AKUT, her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü tüm dünyada kutlanan “Dünya İlk Yardım Günü”nün önemine dikkat çekmek için ilkyardim.akut.org.tr internet sitesini açıyor. Sitede eğitimlerden kaynak dokümanlara, videolara kadar birçok bilgi yer alıyor, ilk yardım eğitimi almak için başvurular yapılabiliyor.

Ülkemizde ilk yardım eğitimleri Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş merkezler tarafından verilebiliyor. Bakanlık tarafından yetkilendirilen merkezler arasına AKUT İstanbul İlk Yardım Eğitim Merkezi’nin ardından geçtiğimiz günlerde AKUT Ankara İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEM) de ekleniyor.

AKUT İlk Yardım Eğitim Merkezleri’nde alanında uzman ve yetkili eğitmenler tarafından Sertifikalı Temel İlk Yardım ve Güncelleme Eğitimleri veriliyor. Temel İlk Yardım Eğitimi 16 saat (2 gün) sürüyor. Eğitim sonunda kursiyerler, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen teorik ve uygulama sınavına katılmaya hak kazanıyor. Sınavda 85 ve üzerinde puan almaları halinde aynı gün içerisinde uygulama sınavına alınıyorlar. Sınavı geçen kursiyerlere Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika ve kimlik kartı veriliyor. Sertifikaların geçerlilik süresi olan 3 yıl sonunda ise 8 saatlik (1 gün) hatırlatma eğitimi ile güncelleme yapılıyor.

Ev kazalarında veya trafik kazalarında acil durum sonrası bilinçli ilk yardımcıların olay yerinde bulunması ve müdahalesi; durumun kötüye gitmesinin engellenmesi, doğru bir ilk müdahalenin yapılması hatta kazazedelerinin hayatlarını kurtarma zincirinin ilk adımlarının başlatılması açısından büyük önem taşıyor.

 

 


DESTEK VERENLER