28 Eylül 2020 Pazartesi 09:22

AKUT Alanya ekibi Altınbeşik Mağarası Milli Parkı’nda mahsur kalan bir kişiyi kurtardı. 

Antalya’nın İbradı ilçesi Altınbeşik Mağarası Milli Parkı’nda balık tutmaya çalışan iki vatandaşımızdan biri kayalık bölgede ayağı için düştü ve ayağı kırıldı.

AFAD’dan gelen destek çağrısı üzerine AKUT Alanya ekibi 5 gönüllüsü, AFAD ve UMKE ekipleri ile kurtarma çalışmalarına katıldı. Ekiplerce 600 metrelik yarı teknik iniş ile yaralı kişiye ulaşıldı. 400 metrelik mesafenin yaya olarak, 200 metrelik mesafenin ise ip hattı kurularak geçilmesi ile kazazede güvenli alana nakledildi. (4 Temmuz 2020)

 
 
 
 

AKUT Alanya Ekibi Mihrap Vadisi’nde uçurumdan düşen çobanı kurtardı.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı Mihrap Vadisi’nde sabah saatlerinde hayvanlarını otlatmak için dağa giden bir kişi dengesini kaybederek yaklaşık 60 m’lik bir uçurumdaki kayalık alana düştü. Yakınları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istendi.

 AFAD’dan gelen destek çağrısı üzerine AKUT Alanya Ekibi 4 gönüllüsü ile kurtarma çalışmalarına katıldı. İp teknikleri kullanılarak kazazedenin yanına ulaşılmasının ardından yarı teknik kurtarma gerçekleştirilerek kazazede güvenli alana nakledildi ve sağlık yetkililerine teslim edildi. (27 Temmuz 2020)


DESTEK VERENLER