10 Ekim 2020 Cumartesi 13:03

AKUT AĞUSTOS AYI ONLİNE EĞİTİMLERİ

Ülkemizde alınan Covid-19 tedbirleri doğrultusunda AKUT Arama ve Kurtarma Derneği temel eğitimlerine online şekilde devam etmektedir.

NAVİGASYON EĞİTİMİ

Tüm branş eğitimlerinin ön koşulu olarak alınması gereken temel eğitimlerinden biri olan  “Navigasyon Eğitimi”nin teori kısmı Ağustos ayında 136 gönüllünün katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. “Online Navigasyon Teori Eğitimi”nde gönüllülere dijital cihazların olmadığı bir ortamda harita pusula ve şeffaf minkale ile verilen koordinata gitme, bulunduğu yerin yüksekliğini ölçme, hedefe açı ölçme, mesafe bulma, güzergâh analizi yapma, bulunduğu yerin koordinatını verebilme ve pusula kullanma yetkinliği kazandırma, dijital cihazları gps formunda kullanma, güzergâhı kayıt altına alma, google earth de güzergâhı uygun uzantı ile gönderme, koordinat çevrimleri gibi konularda bilgi verildi.

 

DOĞA ARAMA EĞİTİMİ

Branş eğitimleri arasında olan “Doğa Arama Eğitimi”nin teori kısmı Ağustos ayında 89 gönüllünün katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Eğitimde arama felsefesi, arama operasyonları, arama sırasında haberleşme, arama sırasında olay yeri yönetimi, ipucu çeşitleri, arama taktikleri, davranış modelleri, helikopter operasyonları ile ilgili bilgi verildi. 


DESTEK VERENLER