13 Ekim 2020 Salı 01:12

AKUT Dış İlişkiler Birimi Uluslararası Arenada Düzenlenen Webinar’larda Ülkemizi Temsil Ediyor

Küresel bir belirsizliğin söz konusu olduğu bu dönemde, COVID-19 salgını mevcut eşitsizlikleri derinden derinleştirmekte ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini (SKH'ler) tersine çevirmekle tehdit ederken aynı zamanda, dünya hem insanlığa hem de geçim kaynaklarına meydan okuyan küresel bir iklim sorunu ile karşı karşıya kalmaya devam etmektedir. 

Global Compact tarafından 19 Mayıs 2020 tarihinde düzenlenen İklim Eylemi: İyileşmek için İşletmeleri ve Hükümetleri Birleştirmek konulu webinarda aralarında AKUT Dış İlişkiler Biriminden gönüllülerin de yer aldığı oturum katılımcıları, daha iyi planlanmış bir toparlanma sürecinin gelecekteki felaketlere karşı savunmasızlığı nasıl azaltacağını, fiziksel, sosyal, çevresel ve ekonomik şokları ele almak için toplumun esnekliğini nasıl geliştireceği konusunda bilgi aldı.

AKUT Dış İlişkiler biriminden gönüllerimizin de katılımcı olarak yer aldığı UN Global Compact tarafından organize edilen 26 Mayıs 2020 tarihli webinarda ise Covid 19 ile ilgili alınan tedbirler neticesinde ayakta durmakta zorlanan küçük ölçekli işletmelere tavsiyelerde bulunularak, küçük işletmelerin bu süreçte nasıl hareket etmesi, nelere dikkat etmesi gerektiği konuları üzerinde duruldu.

UN Global Compact, 20. yıl dönümünü sanal platformda gerçekleştirilen Liderler Zirvesi ile kutladı. (15-16 Haziran, 2020) UN Global Compact’ın 20. Yılını kutladığı Liderler Zirvesi’nde dünya genelinde devlet başkanları, iş dünyası temsilcileri, BM ve sürdürülebilirlik liderleri bir araya geldi. Covid-19 salgını, iklim krizi ve eşitsizliklerin masaya yatırıldığı Zirve, dünyayı 26 saat boyunca “güneşin peşinden” dolaştı. 180 ülkeden 100’ü aşkın oturumun yapıldığı etkinliğe AKUT'un da aralarında bulunduğu toplamda 20.000’den fazla kişi katıldı. 

 


DESTEK VERENLER