23 Kasım 2020 Pazartesi 21:11

AKUT’TAN EYLÜL AYINDA YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Sadece ülkemizin değil dünyanın akciğerleri ormanların bizler için sayısız faydası vardır. Ormanlar oksijen ve su üretir, havayı temizler, toprağı korur, karbon depolar; aynı zamanda besin döngüsü, ekosisteme habitat ve biyolojik çeşitlilik sağlar.

Eylül ayı içerisinde ülkemizin birçok noktasında çıkan orman yangınları hepimizi üzdü. Değerleri arasında “tüm canlıların hayatına değer vermek” olan ve bu doğrultuda hareket eden AKUT Arama ve Kurtarma Derneği ekipleri Türkiye’nin birçok yerinde yürütülen yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

 

AKUT Denizli ekibi, Denizli ili Çardak ilçesine bağlı Hayriye Mahallesi mevkisinde meydana gelen orman yangını söndürme çalışmalarına destek verdi. (3 Eylül 2020)

AKUT Bursa ekibi, Bursa ili Kestel ilçesine bağlı Gölbaşı mevkisinde meydana gelen orman yangınında itfaiye, ANDA, BAKUT, DASKUT, İHH, NAK, Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve YAK ile birlikte yürütülen söndürme çalışmalarına katıldı. (10 Eylül 2020)

AKUT Kuşadası ekibi Aydın’a bağlı Söke ilçesinin Güllübahçe mevkisinde çıkan yangının soğutma ve hayvan kurtarma çalışmalarına destek oldu. (27 Eylül 2020)

AKUT Bursa ekibi Mudanya ilçesinde çıkan yangında söndürme çalışmalarına katıldı. ( 27 Eylül 2020)


DESTEK VERENLER