5 Haziran 2021 Cumartesi 10:05

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ülkesindeki itfaiye teşkilatının yapılanmasıyla ilgili olarak AKUT’un Ankara yerleşkesini ziyaret ederek yöneticilerle görüşmelerde bulundu.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, 2. Başkanı Mehmet Murat Boz ve Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Uğur Biltekin ile 4 Haziran 2021 tarihinde bir araya gelen Büyükelçi Peralta, AKUT’un kurumsal yapısı, gerçekleştirdiği operasyonlar ve faaliyetler hakkında bilgi aldı. Paraguay'da itfaiyecilerin gönüllü olarak görev yaptığını ifade eden Büyükelçi Ceferino Adrian Valdez Peralta, ülkesindeki itfaiye ekiplerinin sel, deprem ve doğada arama kurtarma faaliyetleri kapsamında yapılandırılması konusunda AKUT Başkanı Recep Şalcı’dan bilgi aldı. Görüşmede ikili projeler ve yapılabilecek iş birlikleri değerlendirildi.

AKUT Başkanı Recep Şalcı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada “AKUT olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında afetler ve arama-kurtarma konusunda en güvenilir kurumlardan biri olmak bizlere gurur veriyor. 25 yıllık deneyimimizi ve yeni bilgiler ışığında her geçen gün daha da geliştirdiğimiz metodolojimizi, bizler gibi tamamen gönüllülük bilinciyle hizmet veren Paraguay’ın itfaiye teşkilatıyla paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Büyükelçi Peralta’yla yaptığımız görüşmede, bu konuda yapılabilecek iş birliği ve çalışmaların ilk adımlarını attık.” dedi.

Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT Arama Kurtarma Derneği, sahip olduğu uzmanlık, deneyim ve kaynaklarla dünyanın önde gelen kurumları arasında yer alıyor. 

 


DESTEK VERENLER