29 Temmuz 2021 Perşembe 17:50

28 Temmuz 2021, Çarşamba günü, Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktadan başlayan, rüzgarın da etkisiyle şiddetini artırarak devam eden yangın felaketi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yangının söndürülmesi için çalışmada bulunan AFAD, UMKE, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Türk Telekom Arama ve Kurtarma(TTAKE), SKUT, ANDA, ACAR, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), OGM, EGM, jandarma, 112 ACİL ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra, AKUT Arama Kurtarma Derneği de aktif olarak görev başında.

Yangınların başladığı ilk günden itibaren AKUT, ekipleriyle ve gönüllüleriyle birlikte adete seferber oldu. Halen devam eden operasyonlarda Aydıncık, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, Marmaris, Alanya ve Bodrum'da meydana gelen yangınlarda; AKUT Mersin, AKUT Alanya, AKUT Antalya, AKUT Kaş Kalkan, AKUT Fethiye, AKUT Marmaris ve AKUT Bodrum ekipleri, toplam 137 gönüllü ile yangına müdahale çalışmalarına destek oldular.

Manavgat'ta sürdürülen yangınla mücadele çalışmalarına kesintisiz destek veren AKUT Kaş Kalkan ekibi, 1 Ağustos akşamı operasyonu sonlandırıp sahadan ayrıldı. AKUT Alanya ve AKUT Antalya ekipleri ise bölgedeki çalışmalarına büyük bir özveri ile devam ediyor. AKUT Marmaris ekibi de Marmaris'te devam eden yangına müdahale ve tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Marmaris ekibine destek olan AKUT Fethiye ekibi kendi bölgelerinde çıkan yangında tahliye çalışmalarına da katılıyor. Bodrum ekibi ise gerek söndürme gerekse tahliye çalışmalarında aralıksız görev alıyor.

AKUT olarak tamamen karşılıksız yardımseverlik ve gönüllülük ilkeleriyle nerede yardıma ihtiyacı olan bir can varsa oraya koşmaya devam edeceğiz.


DESTEK VERENLER