12 Ağustos 2021 Perşembe 13:30

Daha 1 ay dolmadan Karadeniz Bölgesi tekrar sele kapıldı. Bartın, Sinop, Kastamonu başta olmak üzere, Samsun ve Karabük’te de etkili olan şiddetli sağanak kaynaklı sel felaketi, dere yataklarının hemen hepsinin taşmasına yol açtı.

Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT Arama Kurtarma Derneği, bir önceki sel felaketinde ve Ege ve Akdeniz’deki yangınlarda olduğu gibi operasyonlarına başladı. AKUT, Kastamonu ili Bozkurt ilçesinde ve Sinop ili Ayancık ilçesinde; Ankara, İstanbul, Kocaeli, Rize ve Giresun ekiplerinden oluşan 46 gönüllüsü ile şu ana kadar 79 insan ve 3 hayvanın tahliyesini gerçekleştirdi.

AKUT, Rize ekibinden 10 kişi, Kocaeli ekibinden 8 kişi, İstanbul ekibinden 11 kişi, Ankara ekibinden 12 kişi olmak üzere, toplam 41 gönüllüsüyle Kastamonu-Bozkurt'ta ve Giresun ekibinden 5 gönüllüsüyle Sinop-Ayancık’ta arama kurtarma ve diğer bütün gerekli operasyonlara devam ediyor.

Sel felaketinden bağımsız olarak da Trabzon ekibi, Of-Ballıca'da yıldırım düşmesi sonucu çatısı yıkılan bir ev için operasyona çıktı. Enkazdan bir yaralı ve bir cenaze tahliye edildi.

Ayrıca AKUT Ankara ekibinin, termal drone birimi de Ege ve Akdeniz yangınlarında olduğu gibi sel bölgesinde görev başında.

 


DESTEK VERENLER