11 Ağustos 2022 Perşembe 01:36

21 Haziran Pazartesi akşamı, Marmaris’in Amazon Koyu’ndaki kızılçam ormanında saat 20.00 sıralarında başlayan orman yangını, rüzgârın da etkisi ile Otluk Koyu istikametine doğru ilerledi.

AKUT Marmaris ekibini arayan vatandaşlar, Bördübet 7 Adalar mevkisinde yangın çıktığı, evlerin de tehdit altında olduğu ihbarında bulundu. İlk olarak AKUT Marmaris ekibinden 8 gönüllü yangına müdahale etmek, orman ve itfaiye ekiplerine destek olmak için yangın söndürme operasyonu düzenledi.

22 Haziran sabahı itibari ile yangın, Hisarönü Mahallesi, Değirmenyanı mevki, Ahmediye’de yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Marmaris'e bağlı Bördübet, Amazon, Yedi Adalar mevkisinde çıkan yangının diğer bölgelere sıçraması üzerine AKUT Marmaris ekibine destek olmak için AKUT Bodrum, AKUT Fethiye, AKUT İzmir, AKUT Kuşadası ekiplerinden gönüllüler yangın söndürme çalışmalarına katıldı.  4 gün süren operasyon sürecinde toplamda 67 AKUT gönüllüsü yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına destek olarak yangın çıkan bölgeden 1 vatandaşımızın ve 2 hayvanın güvenli alana tahliye edilmesini sağladı. 25 Haziran günü yangının kontrol altına alınması üzerine AKUT ekipleri yangın söndürme operasyonunu sonlandırdı.


DESTEK VERENLER