22 Ağustos 2022 Pazartesi 21:34

13 Temmuz günü öğle saatlerinde Muğla’nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi Kocadağ mevkiinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın rüzgar etkisiyle kısa sürede yangın yerleşim yerlerine doğru ilerledi.  Jandarma yangının Hayıtbükü ve Kabaklarlı Plajına kadar ilerlemesi üzerine bölgede tahliye kararı aldı. Datça-Mesudiye karayolu ise yangın nedeniyle geçici süre ulaşıma kapatıldı.

AKUT Marmaris ekibine Orman Genel Müdürlüğünden gelen destek çağrısı üzerine, ekipten 12 gönüllü 2 araç ile yangın söndürme operasyonuna katıldı.  Datça’daki yangının çok dağınık ilerlemesi ve söndürülen yerlerin, soğutma yapılmadığı için yeniden alevlenmesi üzerine, AKUT Fethiye ekibinden 4 gönüllü ve Kuşadası ekibinden 7 gönüllü yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldı.  Datça’da yangınının 14 Temmuz akşam saatlerinde kontrol altına alınması ardından  AKUT Fethiye, AKUT Kuşadası ve AKUT Marmaris ekipleri soğutma çalışmalarını tamamlayarak operasyonu sonlandırdı.

13 Temmuz 2022 tarihinde bir başka yangın ise Urla'nın Zeytineli köyünde orman ormanlık çıktı. Yangına müdahale etmek üzere, AKUT Yarımada ekibinden 5 gönüllü yangına müdahale etmek için yangın söndürme operasyonuna katıldı. Urla/Çeşme orman yangınının Ovacık bölgesinde yerleşim yerlerine ulaşması üzerine bu bölgedeki siteler boşaltıldı. Saat 22.21 itibari ile İzmir ekibinden 10 gönüllü yangına müdahale eden ekiplere katıldı. AKUT Yarımada ve İzmir ekibi Zeytineli bölgesindeki yangının söndürülmesi sonrasında, OGM’nin talebi üzerine Çeşme Ovacık bölgesine intikal ederek Özpamir Sitesi’nde yaşayanların tahliyesini gerçekleştirdi. ardından Ovacık bölgesinin doğusundaki yangın alanına geçerek OGM personeline söndürme desteği verdi ve 05.00 itibariyle yangın söndürme operasyonu sonlandırıldı.


DESTEK VERENLER