24 Eylül 2022 Cumartesi 16:12

Afyonkarahisar’da 100. Yılında Zafer Yürüyüşü; 30 Ağustos Zafer Bayramı;

İlgili etkinlik AKUT Afyonkarahisar ekibinin ev sahipliğinde ve Ankara, Alanya, Bursa, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Yarımada olmak üzere 9 ekibin de katılımıyla 93 gönüllü ile gerçekleştirildi.

Etkinlik hazırlık sürecinde AKUT Afyonkarahisar ekibi olarak düzenlenen toplantılar ile etkinlik öncesi ve sırasına dair görev dağılımları yapıldı. Konaklama ve yiyecek temini için çeşitli kurumlar ve yerel idareler ile görüşmeler gerçekleştirildi. Bu kapsamda Afyonkarahisar Belediyesinin katkılarıyla konaklama için Afyon Kamp ve Karavan Alanı (Motor Sporları Merkezi) kullanıldı ve katılımcılara bir öğünlük kumanya dağıtıldı. 

Yerel firmalardan sağlanan sponsorlar ile 27 Ağustos akşamı katılımcılara sucuk ekmek ve lokum, 28 Ağustos sabahı kahvaltılık ikram edildi.

Etkinlik için Alanya ekibinden iki gönüllü 26 Ağustos akşamı gelerek konaklama alanında kaldı. Diğer ekipler ve gönüllülerin 27 Ağustos'ta belirlenen alana gelmeleriyle yapılan brifingten sonra etkinlik başladı. Etkinlik kapsamında 27 Ağustos günü Şuhut Büyük Taarruz Karargah'ı ziyaret edildi. Ardından Kocatepe Anıtı'na sembolik yürüyüş, bayrak açma, saygı duruşu ve anma etkinliği düzenlendi. Buradaki programın tamamlanmasıyla Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği ve Giresunlular Şehitliği ziyaret edildi. Kamp alanında Büyük Taarruz'a ilişkin bir sunum gösterimi yapılarak 27 Ağustos gününe ait etkinlikler tamamlandı. 28 Ağustos'ta Çiğiltepe Şehitliği, Yıldırım Kemal Şehitliği, Çalköy Zafer Tepe ve ardından Dumlupınar Şehitliği ziyaretleri yapıldı. Etkinliğin bitiş noktası olan  Dumlupınar Şehitliği ziyaretinden sonra ekipler ayrılarak yola çıktılar.


DESTEK VERENLER