20 Nisan 2023 Perşembe 15:13

15 Mart 2023 tarihinde Güneydoğu Bölgesinde etkili olan aşırı sağanak yağış sonrası Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 il arasında yer alan Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel meydana geldi, dereler taştı, birçok caddeyi, yolları, evleri ve işyerlerini su bastı. Depremin yıkıcı etkisinin ardından Adıyaman ve Şanlıurfa sel ile de mücadele etmek zorunda kaldı. Adıyaman'da yağmur nedeniyle kentte depremzedelerin yaşadığı çadır kentlerde çadırları su bastı. Şanlıurfa'da da sağanak yağış nedeniyle yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı.

AFAD’dan gelen destek talebi üzerine Bursa, Giresun, İstanbul, Kocaeli ve Rize ekiplerinden 43 gönüllü selzedelere yardım etmek için operasyona çıktı.

16 Mart’ta 19 gönüllü Şanlıurfa’daki Abide Kavşağı’nda bulunan alt geçitte yapılan tahliye çalışmalarına katıldı ve bir kişinin cansız bedenine ulaşarak tahliyesini gerçekleştirdi.16 gönüllü ise Atatürk Barajı yanındaki Bozova İlçesi’ne bağlı Yalçıntaş Köyü’nde sel sularına kapılarak kaybolan bir kişiyi aramak için  çalışmalara katıldı. Akşam saatlerinde her iki ekip Piazza Avm’nin eksi kotlarında bulunan bir vatandaşın tahliyesi için yapılan çalışmalara katıldı.

17 Mart’ta AKUT Rize ve AKUT Kocaeli ekibinden 19 gönüllü, Şanlıurfa ve Mardin Kızıltepe’deki arama kurtarma operasyonuna devam etti. 

Ekip ertesi gün beklenen sağanak yağış sonrasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Mardin’de konuşlandı.

18 Mart öğle saatlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması üzerine bölgede kalan son ekip de operasyonu sonlandırarak dönüş yaptı.


DESTEK VERENLER