15 Eylül 2023 Cuma 22:33

10-11 Haziran tarihlerinde, 10 gönüllümüzün katılımı ile Ankara’da Kentsel Arama-Kurtarma temel ve ileri seviye eğitimi gerçekleşmiştir.

17-18 Haziran tarihlerinde Eskişehir’de 8 gönüllümüzün katılımı ile temel seviye, 6 gönüllümüzün katılımı ile ileri seviye Kentsel Arama-Kurtarma Eğitimi gerçekleşmiştir.

Bu eğitimlerde, kentsel arama-kurtarmada faydalanılan malzemeler ile kişisel koruyucu donanımların kullanımı, güvenlik ve tahliye prosedürleri, temiz kapak açma ile kırıcı ve delicilerle betonda geçit açma konularında eğitimler temel ve ileri seviye olarak uygulanmıştır.  Olası deprem ve afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarının nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterilmektedir. 

Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde olan ülkemizde kentlerde yaşanması olası deprem ve afetlere müdahale edebilmek adına, Kentsel Arama-Kurtarma Eğitimi en önemli eğitimlerimizden biridir. Temel iletişim, Kişisel Koruyucu Donanım, Temel Yangın, Temel Kampçılık ve Navigasyon eğitimlerini tamamlayan gönüllülerimiz bu eğitime katılabilir. Kensel Arama-Kurtarma Eğitimi 4 seviyeden oluşmaktadır. Her seviyenin çevrimiçi teorik eğitimi, çevrimiçi teorik sınavı ve yüz yüze pratik eğitimi yapılır.

 


DESTEK VERENLER