KURBAN BAYRAMI BAĞIŞINIZLA BİR HAYATA DA SİZ DOKUNUN!

11 Ekim 2013 Cuma 22:14

Bir avuç özverili dağcının öncülüğünde 1996 yılında kurulan AKUT,  bugün Türkiye’nin 33 noktasında, 1.500’ü aşkın gönüllünün oluşturduğu yetkin, donanımlı ve her an göreve hazır ekipleriyle hizmet veriyor. Sadece ülkemizde değil dünyanın büyük afetlerinde de görev yapan AKUT, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler tarafından akredite edilen ilk ve tek gönüllü kurtarma ekibi aynı zamanda.

Kurulduğumuz günden bu yana, gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, insan hayatına değer vermek, dürüstlük ve güvenilirlik ilkeleriyle depremde, selde, çığda, dağda, denizde, trafik kazalarında, kaybolma olaylarında, orman yangınlarında, doğada meydana gelen her tür acil durumda 1.450’yi aşkın arama kurtarma çalışmasında, 1.825 insanın hayatına dokunduk.

Bizler gönüllü olsak da tüm bu çalışmalar kaynaksız olmuyor. Operasyona çıktığımız araçlarımızın bakımı, yakıtı, vergileri ya da kullandığımız teknik malzemelerin bakımı, onarımı, yenilenmesi gibi pek çok konuda desteğe ihtiyacımız var. Karda - kışta, gece - gündüz demeden zor durumda kalan herkese hatta tüm canlılara ulaşabilmek, daha fazla hayat kurtarabilmek için, duyarlı vatandaşlarımızı Kurban Bayramı vesilesi ile AKUT’a bağış yapmaya davet ediyoruz. Sizlerden gelecek desteklerle, gelecek afetler ve acil durumlarda daha hazırlıklı ve donanımlı olmayı ve daha çok yaşam kurtarmayı hedefliyoruz.

Ülkesini ve insanları seven, daha güzel bir Türkiye’ye inanan ve tüm çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştiren AKUT’un daha fazla hayat kurtarabilmesi için bir el de siz uzatın,  yapacağınız her bağışla bir hayat da siz kurtarın.
Kurban Bayramınız mutlu ve kutlu olsun.

ÖNEMLİ NOT: AKUT, vekaleten kurban bağışı kabul etmemektedir. Kurban Bayramı bağışınız AKUT’un operasyonel giderlerinde kullanılacaktır.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

BANKA ADI : Türkiye İş Bankası
ŞUBE ADI : Gayrettepe şubesi (1080 şube kodu)
HESAP NO : 704069 (TL)
IBAN KODU : TR160006400000110800704069

Bakanlar Kurulu Kararıyla, Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsüne sahip olan AKUT’a bağış makbuzu karşılığı yapacağınız Kurban Bayramı bağışını, beyan edilecek gelirinizin %5'ini aşmamak kaydı ile vergi matrahından indirme imkanına sahipsiniz.